Συνταγή για πιροσκί...♥️
-1/2 κιλό γάλα(χλιαρό)
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά του φαγητού λάδι
-1 αυγό
-Τα χτυπάμε όλα αυτά μαζί...
-Μετά ρίχνουμε λίγο αλεύρι(1 ποτήρι του τσαγιού)
-Πάνω στο αλεύρι 1 ξερή μαγιά (1 φακελάκι στο μισό κιλό γάλα, 2 φακελάκια στο 1 λίτρο γάλα)
-Ξεκινάμε το ζύμωμα
- Ρίχνεις αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
-Βάζουμε 2 σταγόνες λάδι πάνω στην έτοιμη ζύμη και τη πασαλείβομαι παντού.
-Αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.
-Μετά ξαναζυμώνομαι και αφήνουμε για κάνα 15λεπτο πάλι.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 50γρ. Βγαίνουν περίπου 25-26! Παίρνουμε ένα ένα το απλώνουμε(στρογγυλό), βάζουμε τυράκι ή βρασμένη πατάτα ή αλλαντικά ή μερέντα, ότι θέλετε!🖤
Καλή επιτυχία...♥️
Η τα τηγανίζετε με μπόλικο λαδάκι ελαφρύ ή τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα 180 βαθμούς πιο ωραία είναι στο τηγάνι !
Evi G. Veltsiou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ