Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Σοκολατένιο Γαλακτομπούρεκο.... Νηστίσιμο !!!



Υλικά
1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου με σοκολάτα
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1/2 κουπα ζάχαρη
4 βανίλιες
1 κουβερτούρα 200 γρ.
1 πακ. φύλλο κρούστας
Ηλιέλαιο για τα φύλλα!!

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά .
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα τις βανίλιες και το ξύσμα.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ, βάζουμε κάτω τα μισά φύλλα λαδωμενα το καθένα ξεχωριστά. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα το καθένα ξεχωριστά λαδωμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 με 40 λεπτά.

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα νερό
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 φλούδες από πορτοκάλι

Βράζουμε για 10 λεπτά και το ρίχνουμε καυτό επάνω στο χλιαρό γλυκό.



 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ