Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Χιοναθρωπάκια από αμυγδαλόψιχα !!!



ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
100 γραμμάρια ζαχαρούχο
 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σχηματίσει μια ζύμη.
Τη βάζουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
 Έπειτα πλάθουμε 16 μπαλίτσες (8 πιο μεγάλες για το σώμα και 8 πιο μικρές για το κεφάλι) και κολλάμε τη μια πάνω στην άλλη.
Βάζουμε χρωματιστά κουφετάκια για κουμπιά και σταγόνες σοκολάτας για μύτη και για καπέλο.

Eleni Petrakopoulou-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ