Ρεβυθάδα με χοιρινό στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο !!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια
200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
2 γρ. κύμινο, σκόνη
1 φύλλο δάφνης
2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
2σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κουτ σούπας . πελτές ντομάτας
300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από βραδύς
200 γρ. κρασί λευκό
1 κουτί ντομάτα, αποφλοιωμένη, κονσέρβας
300 γρ. νερό
ρίγανη
αλάτι
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε μουλιάσει από βραδύς τα ρεβύθια.
Την επομένη τα στραγγίζετε, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λ. Μετά τα ξεπλένεται πολύ καλά, με άφθονο κρύο νερό.
Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό σε υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τα ξαφρίζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λ. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό.
Αποσύρουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το καρότο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα πολτοποιημένη στο μούλτι και τα ρεβίθια.
Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ και προσθέτουμε τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, επαναφέρουμε το χοιρινό, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.Ενα θαυμάσιο φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε !!!
Την συνταγή την φτιάχνω από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο με μία μικρή αλλαγή τα ρεβύθια τα βράζω λίγο εγώ όπως σας το γράφω παραπάνω .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια
200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
2 γρ. κύμινο, σκόνη
1 φύλλο δάφνης
2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
2σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κουτ σούπας . πελτές ντομάτας
300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από βραδύς
200 γρ. κρασί λευκό
1 κουτί ντομάτα, αποφλοιωμένη, κονσέρβας
300 γρ. νερό
ρίγανη
αλάτι
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε μουλιάσει από βραδύς τα ρεβύθια.
Την επομένη τα στραγγίζετε, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λ. Μετά τα ξεπλένεται πολύ καλά, με άφθονο κρύο νερό.
Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα με κοχλαστό νερό σε υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τα ξαφρίζετε και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λ. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό.
Αποσύρουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το καρότο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα πολτοποιημένη στο μούλτι και τα ρεβίθια.
Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ και προσθέτουμε τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κύμινο, αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, επαναφέρουμε το χοιρινό, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.Ενα θαυμάσιο φαγητό που αξίζει να δοκιμάσετε !!!
Την συνταγή την φτιάχνω από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο με μία μικρή αλλαγή τα ρεβύθια τα βράζω λίγο εγώ όπως σας το γράφω παραπάνω .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ