Φτιάχνουμε Χριστόψωμο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι νόστιμο απλό εύκολο γρήγορο !!!
Για 2 Χριστόψωμα που έκανα έβαλα..
Μισό κιλό αλεύρι κίτρινο
Ενάμιση κιλό αλεύρι γ. ο. χ
3 φακελάκια ξερή μαγιά
Λίγο αλατάκι
και ενάμιση λίτρο χλιαρό νερό
Και το νόμισμα φυσικά. μη ξεχνιόμαστε
Ζυμώνουμε αφήνουμε λίγο να φουσκώσει το ζυμάρι και μετά το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει αλείφω με λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάζω απ το φούρνο βάζω πάλι λίγο λαδάκι από πάνω .
Katerina Pavlara-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για 2 Χριστόψωμα που έκανα έβαλα..
Μισό κιλό αλεύρι κίτρινο
Ενάμιση κιλό αλεύρι γ. ο. χ
3 φακελάκια ξερή μαγιά
Λίγο αλατάκι
και ενάμιση λίτρο χλιαρό νερό
Και το νόμισμα φυσικά. μη ξεχνιόμαστε
Ζυμώνουμε αφήνουμε λίγο να φουσκώσει το ζυμάρι και μετά το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει αλείφω με λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάζω απ το φούρνο βάζω πάλι λίγο λαδάκι από πάνω .
Katerina Pavlara-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ