Για το παντεσπάνι
4 Αυγά
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. Φαρίνα
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ινδοκάρυδο
3 βανίλιες
1 φλιτζάνι νερό
Μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
1 φλ. νερό χλιαρό
1 φλ. Ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
Για την γέμιση
1 φακ. Garni
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
1 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1100 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Παντεσπάνι :
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,και τις βανιλιες.
Προσθέτουμε το νερό και το ηλιέλαιο... ανακατεύουμε καλά
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 τσέρκι, 26εκ. τα ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι τρυπώντας τα, αν η λεπίδα βγει καθαρή είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρομαι από το τσέρκι.
Σιρόπι :
Βράζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά....
Γέμιση :
Χτυπάμε στο μίξερ τους φακ. με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τον ανθό αραβοσίτου με τα 900 ml γάλα... Μόλις σφίξει η κρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο...
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την garni με τα 200 ml γάλα και την βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο
Συναρμολόγηση :
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα ( δεν θα την πάρει όλη... θα περισσέψει λίγη), βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, ξανά σιρόπι... σε αυτό το στάδιο πρέπει να την βάλουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σταθεί καλά... τελειώνουμε με την σαντιγί μας που την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την τούρτα... γαρνίρομαι με ινδοκάρυδο.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ