Ενα πολύ ωραίο γλυκάκι ..κι ότι μας περισσεύει το κάνουμε μαρμελάδα !!!
ΥΛΙΚΑ
6 Μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1\2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας λικέρ
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
ΓΛΑΣΣΟ
Κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο
ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ
Την ψίχα αλεσμένη στο μούλτι από τα πορτοκάλια που βγάλαμε τις φλούδες
1 φλιτζάνι ζάχαρη ακόμα [θα σας εξηγήσω στην εκτέλεση]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες.
Τις βάζουμε σε νερό και τις αφήνουμε για 10 ώρες αλλάζοντας σε τακτικά διαστήματα το νερό τουλάχιστον 4 φορές .
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και αφού κόψουμε τις φλούδες κατά μήκος σε μπαστουνάκια τις ρίχνουμε μέσα για 5 λεπτά.
Τις σουρώνουμε αμέσως κάτω από τρεχούμενο νερό,και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη,το χυμό ,και το λικέρ και το βράζουμε για 10 λεπτά ,προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύομαι προσθέτοντας και το λεμόνι,βράζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
ΓΛΆΣΣΟ
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε 3 φακελάκια κουβερτούρα γιά γλάσσο Γιώτης με 1 κουταλιά σπορέλαιο ,ή 2 κουβερτούρες κομμένες σε κοματάκια με 1 κουταλιά τις σούπας σπορέλαιο
σε χαμηλή θερμοκρασία μην μας αρπάξει
.Όταν λιώσει βουτάμε τα μπαστουνάκια μέχρι την μέση,η τα γλασάρομαι ολόκληρα ,τα τοποθετούμε πάνω σε αλουμινάχαρτο ,η λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα ή σε σχάρα . .
ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ
Το σιρόπι που βάλαμε μέσα τα μπαστουνάκια και μας έμεινε δεν το πετάμε ,δοκίμασα κι έκανα μαρμελάδα κι έγινε φανταστική!
Έβαλα στο μούλτι τα πορτοκάλια που είχα βγάλει τις φλούδες ,τα άλεσα και τα έβαλα μέσα στην κατσαρόλα με το σορόπι προσθέτοντας 1 κούπα περίπου ζάχαρη ακόμα .
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει .στο τέλος προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι .
Όταν κρυώσει φυλάξτε την σε βάζο ! [Η συνταγή πορτοκαλόφλουδες με γλάσο είναι από την Αργυρώ ΄Μπαρμπαρήγου με μικρές μετατροπές]
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



