Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα!!!



Κερκυραϊκή Παστιτσάδα!!!🐓 Δεν είναι απλά ένα κοκκινιστό είναι το κάτι άλλο!!!

Υλικά:
Κόκορας γύρω στα 2kg.
Πελτέ ντομάτας 3 κουτ.σούπας.
1ποτηρι κρασιού κόκκινο κρασί.
3μεγαλα κρεμμύδια και 2 σκελ.σκόρδο.
1 ποτήρι κρασιού. Ελαιόλαδο.
Ζάχαρη,
αλάτι,πιπέρι.
Βούτυρο Κερκύρας. 3κουτ.γλυκού
σπετσερικο(μείγμα μπαχαρικών)
Νερό.
 4 κουτ.σούπας Κόκκινο ξύδι.
Μακαρόνια νο2(εγω έβαλα νο5)


Ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα στο λάδι σε κατσαρόλα και απ τις 2 πλευρές τα αφαιρούμε με πιρούνι σε μια πιατέλα στην άκρη.
Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια κ το σκόρδο(μούλι)να καραμελώσουν.τ
Έπειτα ρίχνω το σπετσερικο και το ξύδι κ ανακατεύω.(το σπετσερικο είναι έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για παστιτσάδα.
Εάν δεν έχετε ρίξτε μια ματιά στο ίντερνετ είναι μπαχαρικά που τα έχουμε σπίτι μας)
Βάζω το κόκορα ρίχνω κ το κρασί.μόλις ξεθυμάνει το κρασί σκεπάζουμε με νερό ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
Διαλύω σε βραστό νερό(μισή κούπα) τον πελτέ και το ρίχνω κι αυτό.
Ζάχαρη με το μάτι λίγη ανάλογα τα γούστα του καθενός.
Αφήνω να βράσει για μια ώρα περίπου.
Ανοίγω καπάκι και συνεχίζω το βράσιμο ωσότου σωθεί το νερό(να μείνει στο τέλος το λάδι με τη πηχτή σάλτσα εξ ου και το μυστικό όπως λένε οι Κερκυραίοι να τρως και να μένει τίντουρα (κόκκινο χρώμα)στο μουστάκι 😄
Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μακαρόνια σουρώνετε,βούτυρο Κερκύρας αρκετούτσικο να νοστιμέψουν.
Τα βάζετε σε πιατέλα ρίχνετε πρώτα τη σάλτσα με κουτάλι και μετά τον κόκορα.
Έβαλα κ δική μας μυζήθρα κ η οικογένεια κόντεψαν να φάνε και τα πιάτα.
Δεν είναι απλά ένα κοκκινιστό είναι το κάτι άλλο!

*Αν δεν θέλετε κόκκορα φτιάξτε το με κοτόπουλο .

 Karolina Mega-oi χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ