Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τραγανά κουλουράκια κρασιού!!!!


Είναι  ελαφριά κουλουράκια  κρασιού που έχουν  την τιμητική τους τις ημέρες νηστείας !!!

Υλικά
2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουτ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2κουτ. γλ. σόδα μαγειρικής
200γρ σιμιγδάλι ( τα κάνει τραγανά)
αλεύρι όσο πάρει
2 κ.σ. σουσάμι( για επικάλυψη, εγώ το έριξα μέσα)





Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και με σύρμα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί την κανέλα και αραιώνουμε τη σόδα στον χυμό και το ρίχνουμε στο μείγμα , έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα και μετά το σιμιγδάλι και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και το σουσάμι. Θέλουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 20 -30 λεπτά περίπου.
Εγώ αντί για φλυτζάνια, μέτρησα με κούπα μεγάλη, για να κάνω 2πλή δόση.
Επίσης έψησα δυο ταψιά μαζί και ελάττωσα το χρόνο ...
Με τη διπλή δόση γίνονται 4 ταψιά.
Διατηρούνται τραγανά για μεγάλο διάστημα

 Ελευθερία Παππά‎  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ