Πίτα με σπανάκι, και τυρί φέτα με τον μαγικό χυλό !!!!Το αποτέλεσμα υπέροχο, σαν να είναι το φύλλο χειροποίητο !!!
Για τον χυλό :
2 ποτήρια αλεύρι,
2 ποτήρια νερό,
1/2 ποτήρι λάδι.
Για την πίτα:
500 γρ. φύλλο κρούστας.
1 κιλό σπανάκι,
2 πράσα,
5 κρεμμυδάκια φρέσκα,
λίγο άνηθο,
αλάτι ,
πιπέρι
λάδι.
Όλα μαζί στην τα υλικά για την γέμιση στην χύτρα ή κατσαρόλα
Όταν η χύτρα αρχίσει να σφυρίζει κλείνουμε το μάτι και περιμένουμε να πέσει η βαλβίδα .
Αν έχει το μείγμα ζουμακι το μαζεύω με λίγο αλεύρι άσπρο η κίτρινο ή σιμιγδάλι.
Οταν κρυώσει η γέμιση ρίχνουμε την φέτα .
Τα μισά φύλλα (6 τον αριθμό) τα βάζουμε κάτω (σε κάθε φύλλο βουτυρώνουμε και απλώνουμε από 5 κουταλιές της σούπας χυλό) γέμιση στην μέση (στο φύλλο της γέμισης δεν βάζουμε χυλό).
Τα υπόλοιπα φύλλα (6 τον αριθμό) πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Τελειώνουμε πάλι με χυλό στο τελευταίο φύλλο και χαράζουμε την πίτα .
Ψήνουμε στους 180, αέρα για περίπου μια ώρα.
Συνταγή από Mina Sarrh-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ