Πανεύκολα και μοσχομυριστά για το καφεδάκι μας. !!!
ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
1 Ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 Ποτήρι του νερού πετιμέζι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό καφέ βραστό
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει...Περίπου 800 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο .
Προσθέστε το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Αφήστε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο και πλάστε μικρά κουλουράκια.
Αφήστε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο και πλάστε μικρά κουλουράκια.
Ψήστε στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 25 λεπτά σε αντιστάσεις
.Όχι παραπάνω γιατί μετά σφίγγουν.
Τα κουλουράκια αυτά είναι μαλακά και πολύ παραδοσιακά με την έντονη μυρωδιά του ελληνικού καφέ.
Συνταγή από Gogo Samiou -οι χρυσοχερες -ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ