Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πίτα με πλιγούρι και λαχανικά !!!



Υλικά για πίτα:

1 πακέτα φύλλο σφολιάτας “του χεριού σας” της Alfa
4 κ.σ. πλιγούρι
1 πιπεριά κόκκινη σε φετάκια
1 πιπεριά πράσινη σε φετάκια
1/2 κρεμμύδι σε φετάκια
 1 καρότο στον τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το καρότο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλατοπίπερο και 1/2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Απλώνουμε το κάτω φύλλο στο ειδικό ταψάκι και βάζουμε από πάνω τη γέμιση.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα από τον Βασίλη Καλλίδη και έγινε υπέροχη -Το φύλλο καταπληκτικό σαν να το ανοίξαμε εμείς !!!
Το μέγεθος ταψιού θα το προσαρμόσετε με το μέγεθος του φύλλου φροντίζοντας να εξέχει λίγο για το κλείσιμο γύρω γύρω .

Εγώ δεν έβαλα πιπεριές και πρόσθεσα ψιλοκομμένα 2 πράσα και 1 πιπεριά Φλωρίνης .. οπως σας αρέσει επιλέγετε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ