Τα Γλυκά Γουρουνάκια μου 🐷🐷🐷🐷!!
Τραγανά, αλλά και μαλακά μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα
Η συνταγή φτιάχνει 15 Γουρουνάκια
Τι χρειαζόμαστε
• 75γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 35γρ αχνη ζάχαρη
• 65γρ αλεύρι ο.χ
• 73γρ κορν φλάουρ
• σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
• μαύρο σουσάμι για τα ματάκια
Πως τα φτιάχνουμε
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη να λιώσει.
Σταματάμε το μίξερ και με μαριζ βάζουμε το αλεύρι+κορν φλάουρ ανακατεύουμε καλά (εγώ το έκανα με τα χέρια) θέλει λίγη υπομονή να γίνει μια λεία ζύμη.
Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τη ζύμη και την πατάμε.
Την αφήνουμε 30’ στο ψυγείο, η ώσπου παγώσει...
Κόβουμε από την ζύμη 20γρ (αφήνουμε υπόλοιποι ζυμη στη σακούλα στο ψυγείο) και προσθετουμε 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα.
Για να γίνουν ένα ωραίο ροζ.
Στο πάγκο μας βάζουμε λίγη άχνη να το ανοίξουμε.
Κόβουμε 15 μυτούλες και 30 αυτάκια (θα δείτε στο βίντεο πως γίνονται )
Παίρνουμε υπόλοιπη Ζύμη και φτιάχνουμε 15 μπαλίτσες από 15γρ το καθένα.
Τοποθετούμε τις μυτούλες και αυτάκια στο καθένα (έχουμε σκεπασμένες με μεμβράνη τις υπόλοιπες μην ξεραθούν)
Ματάκια από μαύρο σουσάμι: εγώ έβαλα σε ένα μικρό μπολάκι λίγο νερό κ έριξα μέσα το σουσάμι το ποιον το έπιανα με την μύτη από μαχαίρι.
Με το νερό δεν ξεκολλάει το σουσάμι!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C αντίστασης για 15’.
Από Marilena Pappa-Οι χρυσοχερς-ηδες
Πατήσετε το παρακάτω σύνδεσμο να δείτε την το βίντεο για την εκτέλεση της συνταγής :--> https://www.youtube.com/watch?v=UV5fWlT_fBA