Αρέσει σε όλους και ετοιμάζεται αμέσως!!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
...4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι στημένα πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλα
τριμμένη κανέλα
Προαιρετικά σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,το χυμό πορτοκάλι ,την ζάχαρη.κ την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .κλείνουμε το μάτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκαστανό χρώμα ,ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλο το σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε η σε μία φόρμα,η σε φορμάκια .πασπαλίζουμε με κανέλα!
Σημείωση
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες 1φλυτζάνι τσαγιού όταν καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ