Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Γεμιστά και αμπελόφυλλα φούρνου !!!!



Γεμιστά  για σήμερα και ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα γιατί τα πεθυμήσαμε...... Κοπιάστε 🍴🍶🍲

7 μέτριες ντομάτες
6 πράσινες πιπεριές
1 τάπα αμπελόφυλλα που τα έχω κατάψυξη από πέρσι
600 γραμμάρια κιμά
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
3 κρεμμύδια
2 καρότα μέτρια η ένα μεγάλο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση
Ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές...(τις πιπεριές τις είχα κατάψυξη από πέρσι το καλοκαίρι) Αλέθομαι στο multi το γέμισμα  από τις ντομάτες τα κρεμμύδια και τα καρότα χωρίς να τα λιώσουμε.
Πατάμε και αφήνουμε πατάμε και αφήνουμε δυο-τρεις φορές και είναι έτοιμα.
Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο και ένα κρεμμυδάκι, εγώ τον είχα κάνει από χθες βράδυ για να είναι έτοιμος .



Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα σε νερό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να ξεχωρίζουν εύκολα.
Και ετοιμάζομαι τη γέμιση ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε..τα αμπελόφυλλα τα στρώνω κάτω στον πάτο της γάστρας και από πάνω τοποθετώ τα γεμιστά.
Τα ψήνω στους 220 βαθμούς για μία ώρα περίπου ίσως χρειαστεί 5-10 λεπτά παραπάνω ανάλογα το φούρνο...✓
 Έγιναν πεντανόστιμα ζουμερά σκέτη γλύκα !!!

Συνταγή από Marina Hatzidaki-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ