Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Κουλουράκια με σταφίδα !!!


Εύκολα και νόστιμα !!


Υλικά για μια λαμαρίνα ταψί φούρνου σπιτικής κουζίνας

1ποτήρι πορτοκάλι
1ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι (εγώ έβαλα 1/2 ελαιόλαδο και 1/2 ηλιέλαιο)
μισό ποτήρι κρασί
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
μισή κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
ένα φακελάκι γλυκάνισο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
σουσάμι
αλεύρι όσο πάρει φαρίνα (περίπου 2 με 3 συσκευασίες του μισού κιλού)
σταφίδα
Όποιο υλικό από τα σταφίδα γλυκάνισο γαρίφαλο κανέλα δεν μας αρέσει μπορούμε να το παραλείψουμε
Δεν βάζουμε καθόλου νερό




Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά εκτός από το σουσάμι που είναι για μετά το πλάσιμο Η ζύμη να είναι μαλακιά. Αν κολλάει βάζουμε στα χέρια λάδι.
Λαδώνουμε το ταψί και φτιάχνουμε μπαστούνια ζύμης και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι κόβουμε
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά, το ταψί να είναι κάτω από τη μέση Όταν πάρουν χρώμα πάνω και κάτω τα βγάζουμε να κρυώνουν και μετά τα κόβουμε με το χέρι.
καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από  Νινόν Γεωργιάδου-οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ