Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Μπακαλιάρος κουρκούτι !!!


Τραγανός αφράτος καταπληκτικός σε γεύση μπακαλιάρος !!!

Υλικά κουρκούτι
Αλεύρι  περίπου 1 ποτήρι του νερού και λίγο παραπάνω
λίγο κουρκουμά λίγο πιπεράκι
αλάτι λίγο
1και μισή  κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

1 πακέτο φιλέτο ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος παστός αλλά ο κατεψυγμένος


Μπακαλιάρο αγόρασα τον κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο σε κομμάτια και αφού τον ξεπάγωσα του έβγαλα την πέτσα και τον έκανα κομματάκια μικρά τον μάδησα.
Έβαλα σε μπολ τα υλικά για το κουρκούτι και έριξα λίγο λίγο νεράκι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός .
Έριξα αμέσως μετά μέσα τον ξεφτισμένο μπακαλιάρο και ανακάτεψα .


Βάζω λάδι μπόλικο στο τηγάνι καλαμποκέλαιο και με ένα κουτάλι παίρνω κουταλιά κουταλιά και βάζω στο καυτό λάδι.




Τηγανίζω από την μία πλευρά να ροδίσουν και γυρίζω κι από την άλλη να ροδίσει.
Ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι κι έτοιμος αφράτος και τραγανός !!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ