Από τα ωραιότερα αφράτα γευστικά υπέροχα ρολά καραμελωμένης ζάχαρης που θα έχετε φτιάξει !!!
ΥΛΙΚΑ -ΣΥΝΤΑΓΗ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε στο μπολ 1 ποτήρι γάλα χλιαρό,1 ποτήρι νερό χλιαρό,1 ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε μέσα 2 μεσαία ποτήρια σπορέλαιο, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι αλεύρι και ζυμώνουμε.
Το ποτήρι είναι αυτό ''
Κόβουμε λωρίδες
Τα ρολάρουμε
Τα στίβουμε σαν σαλιγκαράκια
Τα περνάμε με βούτυρο
Βάζουμε ζάχαρη από πάνω
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε 5 λεπτά κάνουμε μπαλίτσες.
Αυτές της μπαλιτσες της ανοίγουμε φυλλαράκια τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Οπότε αυτά τα ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο το κόβουμε λωρίδες λεπτές της οποίες ρολάρουμε και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ