Μαρμελάδα καρότο 🥕🥕🥕
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα
800 γρ ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κούπα νερό
1 σφηνάκι καλά γεμάτο ανθόνερο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1 κουτάλια της σούπας γλυκόζη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα πρώτα σε μικρά κ στενά κομμάτια.
Στην κατσαρόλα βάλτε το το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά.
Ρίξτε τα καρότα και βράστε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά..προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού το λεμόνι το ανθόνερο την κανέλα.
Μόλις πάρουν μια βράσει ακόμα σε 5 λεπτά κατεβάστε κόψτε τα καρότα μαρμελάδα μαζί με το ανάλογο σιρόπι καυτό στο μούλτι.
Βάλτε τόσο σιρόπι όσο να γίνει η μαρμελάδα της αρεσκείας σας..φυλάξτε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα !!!
Συνταγή από Gogo Samiou --Oi Xρυσοχερες-ηδες