Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Κιχιά Κοζάνης !!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην λεκάνη μας 1 κιλό αλεύρι,2 κούπες νερό χλιαρό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά και το ζυμώνουμε.
Το σκεπάζουμε για 1 ώρα.


 Κάνουμε μπαλάκια

 Ανοίγουμε το πρώτο φυλλαράκι


Το βουτυρώνουμε  ανοίγουμε και το δεύτερο φυλλαράκι και το τοποθετούμε επάνω στο βουτυρωμένο

 Ανοίγουμε φύλλο
 Το φύλλο πολύ λεπτό

 Τοποθετούμε φέτα

 Το ρολάρομαι 2 φορές

 Το κόβουμε

 Το στρυφογυρνάμε

 Του δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού

 Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί

 Βάζουμε επάνω λάδι ή βούτυρο

Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη μας στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια τα οποία ανά δυο βουτυρώνοντας τα ανοίγουμε φύλλο.
Βάζουμε στη άκρη του φύλλου τριμμένη φέτα και ρολάρουμε 2 φορές και το κόβουμε το στριφογυρίζουμε και το κάνουμε σαλιγκάρι.
Κάνουμε όλη την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν!!


Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ