Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ροξάκια νηστίσιμα με πορτοκάλι !!!



Τα ωραιότερα αφράτα γευστικά νηστίσιμα αρωματικά ροξάκια με πορτοκάλι !!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 125 ml νερό(1/2 κούπα),χλιαρό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα 125 ml πορτοκάλι(1/2 κούπα,)250 ml ελαιόλαδο(1 κούπα),και ανακατεύουμε συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα.,1 κουταλάκι μπέικιν,και σιγά σιγά περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε ζύμη αφράτη.
Την σκεπάζουμε για 15 λεπτά.


Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο μας την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Το ένα κομμάτι το βάζουμε στο μπολ και ρίχνουμε μέσα μισή κούπα καρύδια,3 κουταλιές της σούπας κακάο,λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε.





Αυτή τη σοκολατένια ζύμη την κάνουμε 3 κορδόνια.
Της άλλες 3 ζύμες της ανοίγουμε με το πλάστη βάζουμε τα κορδόνια στην άκρη ρολάρουμε και κόβουμε περίπου το καθένα 1 με δυο δάχτυλα τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 4 ποτήρια νερό,4 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι το χυμό του για 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύα γλυκά καυτό σιρόπι!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ