Χαλβάς Σιμιγδαλένιος !! Μία υπέροχη συνταγή , σαράντα ετών!!!
Υλικά
1 και μισή κούπα σπορέλαιο,
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό,
λίγα αμύγδαλα
Το σιρόπι
8 κούπες νερό,
1 κούπα πορτοκάλι χυμό,
3 και μισό φλυτζάνια ζάχαρη,
φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού,
1 ξυλάκι κανέλα
Βράσιμο 5 λεπτά.
Καβουρντίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι.
Έχουμε βράσει το σιρόπι το ρίχνουμε μέσα ρίχνουμε και τα αμύγδαλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Τον βάζουμε σε φόρμα που έχουμε πασπαλίσει με λίγο ψιλοκομμένο αμύγδαλο κι όταν κρυώσει τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Είναι ο ωραιότερος χαλβάς !!!!!
Συνταγή από Βικυ Γκαρλα Σαρλη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ