Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ομελέτα με πατάτες !!!!


ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

    6-7 αβγά
    αλάτι-πιπέρι-λίγο κουρκουμά
    1 κουταλιά της σούπας νερό
    4 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο -ότι υπάρχει-
    2 μεγάλες πατάτες κομμένες για τηγάνι
    τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι λίγη ποσότητα



Τηγανίζουμε τις πατάτες-όχι να ξεροψηθούν -.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα το νερό το πιπέρι το αλάτι τον κουρκουμά  την τριμμένη φέτα σε ένα μπολ καλά.
Στραγγίζουμε εντελώς το λάδι από τις τηγανισμένες πατάτες, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο τηγάνι σχεδόν έτοιμες.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες κουνώντας το τηγάνι να τις καλύψει εντελώς στην επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με ένα μεγαλύτερο πιάτο από το μέγεθος του τηγανιού αναποδογυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα.
Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε σε πιατέλα μοιράζοντας την στα τέσσερα και πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο τυρί  άν θέλουμε .
Την ομελέτα μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και με λουκάνικα, εδώ είναι μία απλή χορταστική ομελέτα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ