Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Γαλατόπιτα παραδοσιακή Μακεδονική !!!




 Η γαλατόπιτα γίνεται και γλυκιά και αλμυρή όπως και η κολοκυθόπιτα.

Υλικά και Συνταγή
Φτιάχνουμε ζυμάρι με 4 ποτήρια αλεύρι κίτρινο, 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι, 2 κγ μπέικιν, 1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι και νερό όσο πάρει.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια.
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε 2 φύλλα κάτω αφού τα λαδώσουμε.
Ανοίγουμε 3 φύλλα απλώνουμε τυρί και τα τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τους κυλίνδρους περιμετρικά στο ταψί.
 Όσο κάνουμε αυτή τη διαδικασία ψήνουμε λαδωμένο το 6ο φύλλο ώστε να γίνει τραγανό και το σπάμε στο κέντρο του ταψιού.
Ζεσταίνουμε 1 λίτρο γάλα και το αναμιγνύουμε με 4 αυγά και προαιρετικά λίγο θρυμματισμένο τυρί. Αλατίζουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο κέντρο του ταψιού πάνω στα σπασμένα φύλλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Συνταγή από Vassoula Stratos-Οι χρυσοχερες-ηδες





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ