Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Λαδοραβανί !!!



Ένα νόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι που το φτιάχνουμε πάντα τη Σαρακοστή!
Υλικά
μισό λίτρο λάδι
Ενάμιση λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό
Μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Λίγα αμύγδαλα




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν εκτός του σιμιγδαλιού.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας .



Βάζουμε στο ταψί και χαράσσουμε μέχρι κάτω.
Βάζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε 1 ώρα σε200 βαθμούς .

Συνταγή από Ρουλα Λυρου-Οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ