Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ρεβίθια με μελιτζάνες στην γάστρα !!!

 · 

Ρεβίθια με μελιτζάνες στην γάστρα.' Ένα φαγητό που αγαπάμε πολύ εδώ στις Σέρρες.
Κάνουμε την γνωστή διαδικασία με τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ τα μουσκεύομαι .

Έβρασα τα ρεβίθια μόνο με νερό.
Έκοψα τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις έψησα λίγο στο γκριλ με λίγο λάδι και αλάτι.
Σε άλλο κατσαρολάκι γυάλισα κρεμμύδι,τρεις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,πιπεριές Φλωρίνης,πρόσθεσα ένα κ.σ. πελτέ (από ντοματάκι Σαντορίνης με μέλι,τζίντζερ και μαστιχέλαιο.
Αν το βρείτε κάπου δοκιμάστε το.
Μου το έστειλε μια φίλη από Σαντορίνη),έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί και πρόσθεσα χυμό ντομάτας,κουρκουμά,πιπέρι κόκκινο γλυκό,ρίγανη,δαφνόφυλλο ένα κύβο λαχανικών και νερό από αυτό που έβρασα τα ρεβίθια.
Έβρασα την σάλτσα πέντε λεπτά.
Έβαλα τα ρεβίθια και τις μελιτζάνες στην γάστρα,πρόσθεσα και την σάλτσα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια.
Όσο να σκεπαστεί το φαγητό.
Έψησα με κλειστό καπάκι στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα και άλλη μισή στους 220 με ανοιχτό το καπάκι.

Ιωαννα Μιχαλακη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ