Έτοιμο και του χρόνου !!!
Για 40 συκαλάκια έκοψα το κοτσανακι και από κάτω το εβρασα 2 φορές από 10 λεπτά αλλάζοντας το νερό.
Μετα διέλυσα σε νερό ενα κομματι γαλαζοπετρα έβαλα τα σύκα για 30 λεπτά μετα τα ξεπλυνα 2_3 φορές και με ενα ξυλακι απο σουβλάκια τα τρυπισα από κάτω προς το κοτσανι στιβοντας και τα πέρασα.
Σιρόπι 2 κιλά ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό και μισο κουτ.γλυκού ξινό για 5 λεπτά βράσιμο,έριξα τα σύκα και εβρασα να δέσει.
Τα άφησα 12 ώρες και τότε τα εβρασα πάλι για λίγο να δέσει προσθέτοντας 2κγ γλυκόζη.
Συνταγή από Xeni Tiliakou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ