Από το πιο εύκολο αφράτο γλυκό Ρεβανί καρύδας με κρέμα λεμονιού που θα έχετε φτιάξει !!!
Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 6 αυγά,2 βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα 4 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 κούπα σπορέλαιο και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες γάλα 1 κούπα καρύδα και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 μπέικιν πάουντερ(φακελάκι) και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σιρόπι:
Βράζουμε 4 κούπες νερό,με 4 κούπες.ζάχαρη,μισό λεμόνι για 4 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Κρέμα λεμονιού :
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 αυγά,2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους,1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ,μισή κούπα.ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο τα ανακατεύουμε και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
Την κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά και την ρίχνουμε στο γλυκό μας!
Διακοσμούμε με καρύδα!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ