Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Κρουασάν γεμιστά με μαρμελάδα !!!



Από τα ωραιότερα αφράτα ,υπέροχα ,γεμιστά με μαρμελάδα κρουασάν που θα έχετε φτιάξει!!!

 Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 2 ποτήρια γάλα χλιαρό,1 ποτήρι σπορέλαιο χλιαρό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 1 αυγό,1 ασπράδι αυγού,λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε 2 βανίλιες και περίπου 1 κιλό αλεύρι συν 1 ποτήρι αλλά το αλεύρι το ρίχνουμε χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες.








Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς,την κόβουμε κομμάτια,κάνουμε μπάλες.
Κάνουμε κάθε μπαλίτσα μικρά φυλλαράκια,τα βουτυρώνουμε και ανά δύο ανοίγουμε ένα φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο,τοποθετούμε μαρμελάδα στην άκρη δίνουμε το σχέδιο και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 35 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ