Super αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό που δεν μπορεί κανείς να την αγνοήσει...😋
Γρήγορη εύκολη και νόστιμη!!!!
Υλικά
120 γραμμάρια βούτυρο λουρπακ
280 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι ένα κεσεδάκι
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
100 ml χυμό λεμονιού
50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ
60gr πούδρα αμυγδάλου
Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
2 κ.γ. γεμάτα baking powder
3 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου... Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα σκεύος αν τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο υδαρές μείγμα.... (γίνεται αραιό..) Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα...
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.... Ανάλογα το φούρνο.... Εγώ το έψησα στους 140' .... Όταν το βγάλουμε δεν το αγγίζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει... Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε... Είναι ιδανικό με παγωτό και ότι άλλο μας αρέσει...✓
Καλή επιτυχία και Καλή απόλαυση 😋
Συνταγή από Marina Hatzidaki-Οι χρυσοχερες -ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ