ΣΥΝΤΑΓΗ :
Βάζουμε στο μπολ 200 γραμμάρια χλιαρό γάλα,20 γραμμάρια μαγιά νωπή και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε 60 γραμμάρια ζάχαρη,70 ml σπορέλαιο, 2 αυγά,ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος προσθέτουμε 550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ λίγο λίγο 1 βανίλια,ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 3 ώρες.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε 2 λεπτά,ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,κόβουμε δισκάκια τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά και στην συνεχεία τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο,ή σπορέλαιο!!
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 αυγά και τα ανακατεύουμε με σύρμα,ρίχνουμε μέσα 3 λεμόνια το ξύσμα τους και το χυμό τους,200 γραμμάρια βούτυρο,1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ ανακατεύουμε το τοποθετούμε στην φωτιά όταν πήξει κατεβάζουμε.
Τέλος τρυπάμε τα ντόναντς και τα γεμίζουμε!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ