Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά νερό (μετράμε στο κουτί του ζαχαρούχου)
1 κουτί ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια ζάχαρη κατά προτίμηση (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλουμε)
2,5 με 3 kg αλεύρι
260 g νοπή μαγιά
1 φακελάκι κακουλέ
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
6 αυγά (κρατάμε ένα κρόκο για να αλείψουμε από πάνω τα τσουρέκια)
Σουσάμι
Διαδικασία
Αρχικά ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ζαχαρούχο, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το κακουλε, την μαστίχα, το μαχλεπι και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το νερό έως ότου γίνει χλιαρό ώστε να ρίξουμε την μαγιά και να την διαλύσουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ το νερό να μην καίει να είναι χλιαρό.
Έπειτα, ρίχνουμε την λιωμένη μάγια στην λεκανιτσα και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε, καλά σκεπασμένη την ζύμη μας 2 ώρες να φουσκώσει περίπου σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα ξανά αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° περίπου για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Συνταγή από Ελευθερία Νάτη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ