Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Αρακάς με πατατούλες !!!






Πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό που του πάει πολύ η φέτα και το φρέσκο ψωμάκι !!!


Υλικά
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα λεπτές ροδέλες
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κυβάκια 
ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη μικρά καρεδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ντομάτας
1 πολύ ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη με το χέρι
4 με 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες και κομμένες ξανά στην μέση
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη -λίγο κουρκουμά
και αν θέλετε έναν κύβο -εγώ βάζω όταν έχω -

Βάζουμε το λάδι με κρεμμυδάκια φρέσκα -κρεμμύδι ξερό -πιπεριά φλωρίνης -καρότα -και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε και τον αρακά παγωμένο από το σακουλάκι τα κολοκυθάκια  και ανακατεύοντας σοτάρουμε με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε μπόλικο νερό ζεστό και μαγειρεύουμε για μισή ώραίσως και λίγο παραπάνω  -θέλει λίγο χρόνο ο αρακάς για να βράσει η φλούδα του .

Αμέσως μετά προσθέτουμε την ντομάτα τον πελτέ τον κουρκουμά την ζάχαρη το αλατοπίπερο την ντομάτα τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε χλιαρό νερό -νεροπότηρο-και τις πατατούλες με τον άνηθο και τον κύβο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε να λιώνει ο αρακάς και να έχει μελώσει το φαγητό η σάλτσα του .

Αν θέλει πιο πολύ ώρα προσθέτουμε πάντα λίγο ζεστό νερο !!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ