Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Τούρτα σπέσιαλ !!!



ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ  και 1 βανίλια κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 25 λεπτά.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε να έχουμε δυο πάτους.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 ποτήρι νερό,1 ποτήρι ζάχαρη βράσιμο 2 λεπτά.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί με ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι τα οποία διαλύσατε προηγουμένως σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Βάζουμε τον έναν πάτο,σιροπιάζομαι με κουτάλι,ρίχνουμε την κρέμα κλείνουμε με το άλλο πάτο σιροπιάζομαι και τέλος σαντιγί!
Διακόσμηση ότι θέλουμε!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ