Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας !!!


Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας !!!

400 ml φρέσκο γάλα
600 ml κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. εσανς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης (Σύνολο 20γρ.)
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο ( αυτό για τα παγωτά)

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν. Μετά από 2-3 λεπτά αφαιρούμε από την φωτιά ,ρίχνουμε την πανακΌτα σε μια φόρμα σιλικόνης και την αφήνουμε στην άκρη για καμιά ώρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες..... ξεφορμάρομαι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

Συνταγή από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ