Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Κέικ βουτηγμένο σε γλάσο σοκολάτας !!!



ΑΠΌ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΆΤΟ ΚΈΙΚ ΒΟΥΤΗΓΜΈΝΟ ΣΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΎΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΦΤΙΆΞΕΙ !!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν,να ασπρίσουν να στέκεται.
Ρίχνουμε 200ml γάλα,200 ml σπορέλαιο, 1 βανίλια,10 γραμμάρια κορν φλάουρ,470 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ και τα χτυπάμε 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι 20επι 30 τετράγωνο μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμενο για 50 λεπτά και 5 λεπτά με σβησμένο τον φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε σε μπεν μαρί 500 γραμμάρια.άχνη ζάχαρη 300 γραμμάρια καρύδα,100 γραμμάρια κακάο,100 ml γάλα,1 βανίλια,15 γραμμάρια βούτυρο και το ανακατεύουμε να λιώσει να γυαλίσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε κομμάτι στο γλάσο και το μουσκεύουμε πλάγια και πάνω.
Τέλος τα βουτάμε στην καρύδα!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ