Από το ποιο ωραίο,αφράτο,υπέροχο γλυκό τα 3 γάλατα που θα έχετε φτιάξει !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ:
5 ασπράδια αυγών,
5 κρόκους αυγών,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 και μισό περίπου ποτήρι μεσαίο νεροπότηρο
αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένο
1 βανίλια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα δηλαδή εάν αναποδογυρίσουμε το μπολ να στέκεται.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν,ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την βανίλια.
Τοποθετούμε το μείγμα.σε ταψάκι μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο μεσαία σχάρα.αντιστάσεις πάνω κάτω για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Οταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το τρυπάμε παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το ξανατοποθετούμε στο ταψί .
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε 200 ml κρέμα γάλακτος,3 νεροπότηρα μεσαίου μεγέθους φρέσκο γάλα,1 νεροπότηρο μεσαίου μεγέθους γάλα εβαπορέ ,3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε με προσοχή με μια μικρή κουτάλα στο γλυκό.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Η τοποθετούμε έτοιμη,η κάνουμε δική μας.
Διακόσμηση 50 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ