Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι !!!




 Πεντανόστιμο  !!! Το οικογενειακό φαγητό συνήθως της Κυριακής που αρέσει σε όλους !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι-χτένι- κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά
χυμό από 2 λεμόνια -ή οσο θέλετε
2 κουταλιές σούπας νισεστέ -το πουλάνε στα σούπερ μάρκετ- ή κορν φλάουρ


Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε γυρνώντας το με ξύλινη κουτάλα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε ζεστό νερό περίπου 5 ποτήρια και προσθέτουμε ΜΟΝΟ το πιπέρι και τον κουρκουμά .


Το αφήνουμε περίπου να μαγειρευτεί περίπου για 40 λεπτά προσέχοντας να έχει ζουμάκι .
Στα 40 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε και να έχει λιώσει το κρέας .


Αν έχει σωθεί το νεράκι προσθέτουμε λίγο πάντα ζεστό !
Βάζουμε σε λίγο νεράκι περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ και διαλύουμε το νισεστέ ή το κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε κουνώντας την κατσαρόλα να πήξει λίγο η σάλτσα του.



Ρύζι
Χρησιμοποίησα Βασμάτι Αρωματικό
Υλικά
3 ποτήρια νερού ρύζι
6 και μισό ποτήρι του νερού νερό
λίγο ελαιόλαδο
1 κύβο και ελάχιστο αλάτι .
Βάζω το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρω αφού προσθέσω το ρύζι για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνω τον κύβο το αλάτι και το νερό και μισοσκεπάζω γιατί αφρίζει να μην χυθεί.
Μόλις σωθεί το νερό το ρύζι είναι έτοιμο.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ