Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Γλυκό ψυγείου δροσερό και εύκολο !!!


 Από το πιο εύκολο πεντανόστιμο δροσερό γλυκό ψυγείου !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
130 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
40 γραμμάρια κακάο,
1 βανίλια

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένα τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι μέσα λαδόκολλα (26χ28εκ) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα πάνω κάτω.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε με πολύ προσοχή σε 3 πάτους λεπτούς.

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 ποτηρια νερου νερο,2 ποτηρια νερου ζαχαρη,1 βανιλια, βρασιμο 4 λεπτα.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια,
1 κούπα γεμάτη σαντιγί χτυπημένης παγωμένη.

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα διαλύουμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε προσθέτουμε τους κρόκους βανίλια και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο χωρίς να ανακατεύουμε αφήνουμε να λιώσει μόνο του.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όταν κρυώσει τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Την βγάζουμε την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο,σιροπιάζουμε πάρα πολύ απαλά με κουτάλι.
Τοποθετούμε κρέμα,ξανά παντεσπάνι, σιρόπιασμα,κρέμα και τέλος παντεσπανι, σιρόπιασμα και σαντιγί.
Διακόσμηση οτι θέλουμε!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ