Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Κρουασάν με Μερέντα !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλιά βούτυρο,
110 ml.νερό χλιαρό,
140 ml γάλα χλιαρό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι
250 γραμμάρια βούτυρο

Βάζουμε στο μπολ αλεύρι,μαγιά,ζάχαρη,νερό,γάλα,αλάτι και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την τοποθετούμε σε ζελατίνα και με τον πλάστη την πατάμε.
Την αφήνουμε μισή ώρα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα.250 γραμμάρια βούτυρο δηλαδή και αυτό σε ζελατίνα το πατάμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Στην συνεχεία βγάζουμε  την ζύμη απόν την ζελατίνα και την ανοίγουνε ένα τετράγωνο μακρύ φύλλο τοποθετούμε στην άκρη το παγωμένο βούτυρο και το κλείνουμε σαν φάκελλο το σκεπάζουμε για μισή ώρα.


Στην συνέχεια το ανοίγουμε ξανά ένα τετράγωνο μακρύ φύλλο κόβουμε τρίγωνα κομμάτια,τοποθετούμε μερέντα στην άκρη ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για.40 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε.στους 200 βαθμούς.προθερμασμένο για 15 λεπτά αντιστάσεις μεσαία σχάρα πάνω κάτω!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ