ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ:
1/κιλό μοσχάρι σπάλα,η οτιδήποτε άλλο,
50 ml ελαιόλαδο,
100 ml κρασί κόκκινο,
400 ml ζωμό κρέατος,
αλάτι,πιπέρι,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κομμάτια κρέατος και τα τοποθετούμε στο στραγγιστήρι.
Στην συνέχεια τα τοποθετούμε το καθένα σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για 1 ώρα να στεγνώσουν καλά.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε 2 λεπτά και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
Τα γυρνάμε για περίπου 3 λεπτά στο δυνατό,
Σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι και τα βράζουμε 3 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον ζωμό και το βράζουμε στο χαμηλό να δέσει και να μαγειρευτεί το κρέας.
ΑΡΑΚΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ!
1) Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά,πιπέρι,αλάτι κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στο πολύ χαμηλό να μαλακώσει.
2)Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει,ρίχνουμε 1 κούπα ρύζι και το ανακατεύουμε να γυαλίσει.
Προσθέτουμε 4 κούπες νερό ζεστό,1 κύβο ,αλάτι 1 κούπα αρακά και βράζουμε.
Όταν κλείσουμε ανοίγουμε το καπάκι τοποθετούμε μια πετσέτα ενδιάμεσα καπάκι,κατσαρόλα και το αφήνουμε μισή ώρα.
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ