Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Εκμέκ Κανταΐφι !!!


Από τα ωραιότερα γλυκά είναι και το Εκμέκ Κανταΐφι και η συνταγή σούπερ !!!

Συνταγή:
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο.
Βάζουμε το κανταΐφι στο ταψί,και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο χλιαρό το ανακατεύουμε καλά το στρώνουμε και το ψήνουμε στους.180 βαθμούς για.15 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ. ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
750 γραμμάρια.ζάχαρη,800 ml νερό,το χυμό και το ξύσμα ενός φρέσκου λεμονιού.
Τα βράζουμε 12 λεπτά.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,4 κουταλιές της  σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,1 κούπα σαντιγί χτυπημένης.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει προηγουμένως σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μαργαρίνη,βανίλια,κρόκους.
Αφού κρυώσει την χτυπάμε στο μίξερ και προσθέτουμε μέσα την σαντιγί ανακατεύουμε πολύ απαλά με Μαρίζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε δυο μικρά τσέρκι τοποθετούμε μέσα κανταΐφι,τα σιροπιάζομαι με προσοχή σιγά σιγά,τοποθετούμε κρέμα,και πάνω σαντιγί και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο!!!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ