Οικονομικό & γρήγορο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά!
Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
λίγη κανέλα
Για το γλυκό:
φρυγανιές
άνθος αραβοσίτου βανίλια 160γρ.
περίπου 1 λίτρο γάλα
90 γρ. ζάχαρη
ζελέ (την διπλή δόση) με ότι γεύση σας αρέσει -εδώ κεράσι
Εκτέλεση:
Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό την κανέλα και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ώστε να φτιάξουμε το σιρόπι.
Το βράζουμε για 5 με 10 λεπτά το πολύ.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους. .
Κατεβάζουμε από την φωτιά το σιρόπι και με την κουτάλα της σούπας βρέχουμε τις φρυγανιές ώστε να μαλακώσουν.
Αφήνουμε το ταψί στην άκρη και φτιάχνουμε την κρέμα.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να πήξει η κρέμα.
Εάν δούμε ότι είναι πολύ πηχτό μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο γάλα.
Έπειτα, το ξαναβάζουμε στην φωτιά και το ανακατεύουμε ως να πάρει μία ακόμη βράση.
Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν δέσει και γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές και την απλώνουμε να πάει παντού και να καλύψει τυχόν κενά μεταξύ των φρυγανιών.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
Τώρα φτιάχνουμε το ζελέ.
Ζεσταίνουμε 2 ποτήρια νερό και μόλις βράσουν ρίχνουμε μέσα τα φακελάκια του ζελέ και τα ανακατεύουμε..
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ποτήρια κρύο νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του ζελέ πάνω στην κρέμα με προσοχή με μία κουτάλα και να έχει κρυώσει αρκετά μην μας βουλιάξει την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει το ζελέ.
Καλή απόλαυση!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ