🍊🍊Μαρμελάδα βερίκοκο !!!! 🍊 από τη βερικοκιά μας.... Πεντανόστιμη μυρωδάτη και χρυσαφένια 🍊🍊
Υλικά
2,5 κιλά βερίκοκο
2 κιλά ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 σφηνάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα βερίκοκα.
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε στρώσεις βερίκοκα και ζάχαρη.
Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Τα ανακατεύουμε 1-2 φορές.
Την επόμενη μέρα τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη τα ξαφρίζουμε συνεχώς μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.
Στη συνέχεια το αφήνουμε να βράσουν και 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας συνεχώς γιατί πιάνει εύκολα.
Στα 20 λεπτά προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι ανακατεύουμε, βράζουμε για δύο-τρία λεπτά ακόμα, και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Την βάζουμε ζέστη όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα την τοποθετούμε ανάποδα για 12 ώρες και την άλλη μέρα τα γυρνάμε και τα αποθηκεύουμε.
Συντηρούνται και εκτός ψυγείου.... Όταν όμως ανοίξουμε το βαζάκι το βάζουμε στο ψυγείο....✓
Αποστείρωση
Σαπουνίζουμε πολύ καλά τα βάζα και τα καπάκια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει μία πετσέτα καθαρή μπρούμυτα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά....από κει παίρνουμε ένα-ένα τα βάζα τα γεμίζουμε μαρμελάδα κλείνουμε καλά και τα βάζουμε ανάποδα....✓✓
Δεν χάνει το άρωμα της, ούτε το χρυσαφένιο χρώμα της.... Καλή επιτυχία !
Συνταγή από Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ