Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο στον φούρνο !!!!


Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο στον φούρνο !!!! Παραδοσιακό αγαπημένο φαγητό !!!

Υλικά
Ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο σκόρδο
Ψιλοκομμένο καρότο
Κιμάς
Το εσωτερικό από τα κολοκύθια ψιλοκομμένο, (όχι όλο!!...το υπόλοιπο το έκανα μια πίτα)
Ρύζι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο (ή και δυόσμο)
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Λίγο νερό
Λίγο ξύσμα και 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι



Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το λάδι και όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνω και το ρύζι και ανακατεύω για λίγο έως να σωθούν τυχόν υγρά (2-3 λεπτάκια περίπου).
Βάζω και το κιμά μέσα σπάζοντας και ανακατεύοντας με την κουτάλα πολύ καλά.
Ρίχνω και το λίγο νεράκι και περιμένω να πιει το νεράκι τελείως, συνεχίζοντας να σπάω και να ανακατεύω συνεχώς.
Ίσως πάρει άλλα 3-4 λεπτάκια.
Κατόπιν βγάζω από την φωτιά, ρίχνω αλάτι πιπέρι και δοκιμάζω εάν είναι εντάξει.
Ρίχνω και τα μυρωδικά μέσα, το ξύσμα, το χυμό λεμόνι και ανακατεύω.
Γεμίζω τα κολοκύθια και τα βάζω σε ένα ταψί που θα τα χωράει.
Κόβω ένα καρότο σε τέταρτα και 1-2 πατάτες και σε ένα μπολ τα λαδώνω, αλατο-πιπερώνω και τα βάζω ενδιάμεσα στα κολοκύθια.
Ρίχνω λίγο νεράκι (τα κολοκύθια θα βγάλουν κι άλλα υγρά) και λάδι πάνω από όλα τα λαχανικά.
Τα βάζω στο φούρνο στους 190-180 βαθμούς έως να ψηθούν.

Για την σάλτσα χρειάζομαι λάδι, αλεύρι, νερό, κύβο κότας, ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο,2 κρόκους αυγών, μαϊντανό και άνηθο.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω λίγο λάδι, λίγο αλεύρι και ανακατώνω έως να καβουρδιστεί.
Ρίχνω και το νεράκι σιγά σιγά με δόσεις μέσα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Βάζω ένα κύβο κνορ μέσα και ανακατεύω έως να πήξει η σάλτσα.
Βγάζω από τη φωτιά και βάζω το ξύσμα (από 1 λεμόνι) και τον χυμό από τα λεμόνια, (εδώ έβαλα 2) αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, 2 κρόκους αυγού, άνηθο, μαϊντανό, και ανακατεύω καλά.
Εάν η κρέμα μας έως να σερβίρουμε πήξει πολύ, συμπληρώνουμε με ζουμί από το ταψί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε την κρέμα από πάνω στα πιάτα (και εάν θέλετε, περιχύσετε και λίγο ζωμό από το ταψί από πάνω).
¨Η περιχύνουμε την κρέμα μέσα στο ταψί πάνω από τα λαχανικά.

Συνταγή από την φίλη μου  Vana Zouka



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ