Αυτή την εποχή είναι κατάλληλα τα νερανζάκια για γλυκό!
Νεραντζιές υπάρχουν παντού...ακόμα και στις πόλεις!!
Όποια -ος το επιχειρήσει όμως να ξέρει ότι είναι μπελάς το ξεπίκρισμα!!
Μας αποζημιώνει όμως με την υπέροχη γεύση του..μπορούμε επίσης να στολίσουμε μ' αυτό και να δώσουμε χρώμα σε τούρτες...κέικ...τάρτες κ.ά..!!
ΝΕΡΑΝΖΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ!
30 κομ.νεράντζια
1 κιλό και 1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
1κουπα τσ.γλυκόζη(ή 2κ.σ.λεμόνι)
1ξυλακ.κανέλα και γαρύφαλλα
1 μικρο κομμάτι.σαν ρεβίθι γαλαζόπετρα..
Πλένουμε τα νερανζάκια και με ένα κατσαβίδι μέτριο τα τρυπάμε από κάτω προς τα πάνω έτσι ώστε να κάνουν μια τρύπα στο κέντρο.
Με ένα ξύλο από σουβλάκι τα τρυπάμε σε αρκετά σημεία..
Τα βράζουμε το πρώτο νερό με τη γαλαζόπετρα.
Μετά θέλει άλλα 10 βρασίματα καλά βράσιμο και αλλαγή νερού .
Για 3 μέρες τους αλλάζουμε το νερό σε μια λεκάνη 2 φορές τη μέρα.
Τα βάζουμε με αρκετό νερό στο ψυγείο για 5 μέρες (το νερό το αλλάζουμε συχνά)
Καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο στο καθένα
Βάζουμε τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό να λιώσει..
Τα βράζουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσουν..
Την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό μας...προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη...
H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".