ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΕΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ,ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΚΑΚΙΑ:
4 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι,
1 βανίλια,
2 μιση κούπες αλεύρι φαρίνα απ,
100 ml σπορέλαιο,
100 ml γάλα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε μέσα ενόν έναν τους κρόκους,την βανίλια,το γάλα,το σπορέλαιο, και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φορμάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν κρυώσουν τα κόβουμε στην μέση.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 ποτήρι νερού νερό,
1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
Βρέσιμο 3 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο,βανίλια και 100 γραμμάρια καρύδα.
ΣΑΝΤΙΓΙ ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
4 κούπες άχνη ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο,
50 γραμμάρια καρύδα
Χτυπάμε όλα μαζί 3 λεπτά.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
500 γραμμάρια καρύδα (ινδοκάρυδο)
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Τοποθετούμε σε ένα πιατάκι τον πάτο από το κεκάκι σιροπιάζομαι με πινέλο,βάζουμε κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο σιροπιάζομαι και τοποθετούμε σαντιγί πίνω του το παίρνουμε με προσοχή στο χέρι και βάζουμε γύρω πλάγια κάτω !
Τέλος τα βουτάμε στην καρύδα!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!! Αγαπάμε Μαγειρική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ