Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα αυθεντικά !!!


Σουτζουκάκια  φανταστικά !!!
Ψημένα πρώτα στον φούρνο (γκριλ), και μετά σιγομαγειρεμένα σε πλούσια σάλτσα  ντομάτας με παρθένο ελαιόλαδο ❗️


Σουτζουκάκια σμυρνέικα σε σάλτσα ντομάτας με κόκκινο γλυκό κρασί

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κιμας μοσχαρισιος
4-5 πολτοποιημενες σκελιδες σκορδο
3 φετες μπαγιατικο ψωμι χωρις την κορα
1 αυγο
2 κουταλιες σουπας κύμινο
αλατι
πιπερι
λιγο κοκκινο κρασι

Διαδικασία
Μουλιαζω το μπαγιατικο ψωμι σε ενα μπολ με κοκκινο κρασι και το στυβω καλα.
Σε ενα μπωλ αναμιγνυω ολα τα υλικα του κιμα, τα ζυμωνω καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν και τα αφηνω
στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. (κάθε μείγμα που κάνεις με κιμά πρέπει να μένει στο ψυγείο λιγη ωρα)

ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτί 400 γρ με ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτί 400 γρ με χυμό ντομάτας
μισό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 ξυλαράκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βαζω τα υλικα της σαλτσας να βρασουν για 15'. Αφαιρω το ξυλαρακι κανελας.
Προθερμαίνω τον φουρνο και σε λαδωμενο ελαφρα πυρεξ τοποθετω τα σουτζουκακια πλασμενα
στο σχήμα τους, διπλα διπλα.
Τα ψηνω για περιπου 10΄, προσεχοντας να μην καουν, αλλα να εχουν ροδοκοκκινισει απο εξω.
Δεν θελω να στεγνωσουν απλα να παρουν ενα ωραιο χρωμα. Ισως καλυτερα να τα κανεις στο γκριλ
απλα, γυρισε τα και απο την αλλη μερια μετα απο 5΄.
Περιχυνω τα σουτζουκακια με την σάλτσα ντομάτας που εχω προηγουμενως
ετοιμασει.
Τα ψηνω για περιπου 25', προσέχοντας να μην στεγνωσει η
σαλτσα.
Σερβιρω με σπιτικο πουρε απο βρασμενες πατατες που εχω αφαιρεσει από το νερο, τις εχω πολτοποιησει
και έχω προσθέσει σιγά σιγά για να μην γινει νερουλος οσο γάλα χρειαζεται, αλατι και εννοείται μπόλικο
φρέσκο βούτυρο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Από σπιτικά χωριάτικα φαγητά !!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ