Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα🐓!!!


Κερκυραϊκή Παστιτσάδα🐓!!!

ΥΛΙΚΑ:
Κόκορας γύρω στα 2 με 2,50kg
Πελτέ ντομάτας 3 με 4 κουτ.σούπας.
1ποτηρι κρασιού κόκκινο κρασί.
3μεγαλα κρεμμύδια και 2 σκελ.σκόρδο.
1 ποτήρι κρ. Ελαιόλαδο.
Ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι.
 Βούτυρο Κερκύρας.
3κουτ.γλυκού σπετσερικο(μείγμα μπαχαρικών)
Νερό.
4 κουτ.σούπας Κόκκινο ξύδι.
 Μακαρόνια νο2(εγώ έβαλα νο5)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα στο λάδι σε κατσαρόλα και απ τις 2 πλευρές τα αφαιρούμε με πιρούνι σε μια πιατέλα στην άκρη.
Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια κ το σκόρδο(μούλτι)να καραμελώσουν.
Έπειτα ρίχνω το σπετσέρικο και το ξύδι κ ανακατεύω.(το σπετσέρικο είναι έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για παστιτσάδα.
Εάν δεν έχετε ρίξτε μια ματιά στο ίντερνετ είναι μπαχαρικά που τα έχουμε σπίτι μας)βάζω το κόκορα ρίχνω κ το κρασί.μόλις ξεθυμάνει το κρασί σκεπάζουμε με νερό ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
Διαλύω σε βραστό νερό(μισή κούπα) τον πελτέ κ το ρίχνω κ αυτό.
Ζάχαρη με το μάτι λίγη ανάλογα τα γούστα του καθενός.
Αφήνω να βράσει για μια ώρα περίπου.
Ανοίγω καπάκι και συνεχίζω το βράσιμο ωσότου σωθεί το νερό(να μείνει στο τέλος το λάδι με τη πηχτή σάλτσα εξ ου και το μυστικό όπως λένε οι ντόπιοι να τρως και να μείνει τιντούρα(κόκκινο χρώμα)στο μουστάκι.
βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μακαρόνια σουρώνετε,βούτυρο Κέρκυρας αρκετούτσικο να νοστιμέψουν και καλή μας όρεξη!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Karolina Mega‎(((( "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ")))))


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ