Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Εξοχική Πίτα !!!




 

Πεντανόστιμη Εξοχική Πίτα !!!

Για τον κιμά...
700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. πελτέ
3 ντομάτες τριμμένες
Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο γλυκό
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον κιμά, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ... αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.

Για τα λαχανικά...
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστούνια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστούνια
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Μισό σακ. Σαλάτα καλαμποκιού (Τα βράζουμε για 15 λεπτά)

Τα σοτάρουμε όλα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο

Για τον πουρέ.
7 πατάτες
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
2 κύβους βοδινό
2 κ.σ. βούτυρο
400 ml νερό
200 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη τριμμένη
250 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Τις βράζουμε .
Για τον ζωμό διαλύουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κύβους, το βούτυρο με το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Βγάζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμαι ρίχνοντας παράλληλα τον ζωμό.

Στήσιμο.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε Τον κιμά.
Ρίχνουμε λίγο από τα τυριά.
Στρώνουμε τα λαχανικά και λίγο από τα τυριά.
Τον πουρέ και τελειώνουμε με τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ --Οι γεύσεις της Ελένης --Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎(((( "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ")))))